20. 10. 2021.

Novak ne može na vrh poslije Pariza

Razlog za to vrlo je jednostavan i nalazi se u pravilima Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). U prvom članu devetog poglavlja Pravilnika, pod tačkom E piše:

“ATP lista odnosi se na prethodne 52 kalendarske nedjelje osim u slučaju završnog turnira u Londonu – bodovi sa završnog turnira (WTF) oduzimaju se u ponedjeljak poslije posljednjeg ATP turnira u godini”, a to je takmičenje u Parizu.

Dakle, iako Novak sada zaostaje samo 550 bodova za Nadalom, njemu će već sljedećeg ponedjeljka biti oduzeto 1500 bodova koje je osvojio prošle godine u Londonu. Zato ne postoje ni teoretske šanse da se Đoković iduće nedjelje ponovo nađe na vrhu, saznaje B92.

Naravno, šanse za taj povratak u budućnosti rastu mu dobrim rezultatom u budućnosti, a Đoković će u drugom kolu igrati protiv malo poznatog Pjer-Iga Erbera, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Benou Pera sa dva puta po 6:2. On je trenutno 189. na ATP listi, što je sedam mjesta slabije od njegovog najboljeg plasmana.

Meč Đokovića i Erbera posljednji je u večernjem programu na Centralnom terenu, i neće početi prije 20 časova i 30 minuta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender