26. 09. 2021.
Poslanici i sutra o radu MUP-a

NSRS o izvještaju VSTS-a za prošlu godinu

U izvještaju se navodi da u sudovima na cijelom području BiH ima 2.112.622 neriješenih predmeta. Od ukupnog broja neriješenih predmeta, više od dvije trećine čine komunalni predmeti, odnosno 1.664.328, dok na ostale predmete otpada 448.294.

Ukupan broj neriješenih predmeta starijih od 2000. godine smanjen je za 2.524, navodi se u izvještaju.

U skladu sa Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, VSTS-u je za 2012. godinu odobren budžet od 6.631.000 KM, od čega su dva miliona KM odobrena za projekat višegodišnjih kapitalnih ulaganja “Informatizacija i jačanje kapaciteta pravosudnih institucija u BiH”.

U nastavku 30. redovne sjednice trebalo bi da budu razmatrani i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za garanciju za kreditno zaduženje “Toplane” Pale, te izbor i imenovanja.

Nakon ove sjednice, biće održana i 31. redovna sjednica na kojoj bi trebalo da budu razmatrani Prijedlog zakona o tehničkim propisima Republike Srpske, te Godišnji konsolidovani izvještaj korisnika budžeta Srpske za 2012. godinu.

Trebalo bi da bude razmatrana 21 tačka, među kojima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Nacrt zakona o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju sistema za transport prirodnog gasa “Južni tok” i Nacrt zakona o zvanjima.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender