Predstavljeno peto izdanje knjige „Tamo preko Vrbasa“, autora Tome Marića

Knjiga „Tamo preko Vrbasa“ govori o odrastanju, ljubavima i o ozbiljnim životnim pričama „ekipe sa Mejdana, Petog kvarta ili Obilićeva“, kako se sve zvalo ovo banjolučko naselje. Marić svojim pisanjem vraća čitaoca u pedesete godine prošlog vijeka, u vrijeme kada su na cijeni bili viteštvo i poštenje. Kako sam kaže, pokušao je da se vrati u vrijeme koje se ne zaboravlja, te da opiše ljude i događaje, koji su, na neki način, ispisivali istoriju našeg grada.
– Mnogo je značajnih ljudi iz ovog našeg prekovrbaskog kraja, koji su dali značajan pečat Banjoj Luci, ali i mnogo šire. Ako knjiga živi već deset godina i za to vrijeme je izašlo pet izdanja, to govori da je ona našla svoje čitaoce i da traje. Mene ovo raduje i hrabri da i dalje nastavim ispisivati brojne banjolučke priče iz bogate, nekad tužne, nekad vesele istorije našeg grada – rekao je Marić na promociji.
Prije promocije knjige „Tamo preko Vrbasa“, u holu „Jazavca“ otvorena je izložba crteža Ivana Stanišića Brade, kojima je ilustrovana ova knjiga. O kakvom vremenu je riječ neka pokaže i napis ispod jedne ilustracije – „ekipa Naprijeda iz 1967. u kojoj su igrali svi koji su znali…“.
Pored brojnih poštovalaca pisane riječi, promociji knjige Tome Marića prisustvovali su predstavnici Vlade RS, Grada Banja Luka, te brojne ličnosti iz javnog života Banje Luke i RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender