25. 10. 2021.

Beograd: Više od 90 djece otrovano u školama

Djeca su prevezena u bolnicu u Tiršovoj i direktor bolnice Zoran Radojičić kaže za B92 da još djece prisitže.

Riječ je o deci uzrasta od 7 do 9 godina, a pomoć su zatražili i nastavnici i direktor pomenute škole.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je ta služba oko 16 časova prevezla petoro djece iz OŠ “Milena Pavlović Barili” u Višnjičkoj Banji, dok su dvoje dovezli roditelji.

Macura je dodala da su se Hitnoj pomoći tokom dana obraćali i roditelji djece iz tri osnovne škole sa Novog Beograda takođe zbog mogućeg trovanja hranom.

RTS javlja da je u produženom boravku u OŠ “Milena Pavlović Barili” bilo oko 90 učenika.

Profesorka razredne nastave u toj školi Aleksandra Albuk izjavila je za RTS da su se prve smetnje javile poslije ručka, odnosno oko 14 sati, kada su djeca počela da se žale na mučninu, povraćanje i dijareju.

Ona je rekla da su iz škole odmah pozvali roditelje i Hitnu pomoć, a nakon toga i Sanitarnu inspekciju, čiji predstavnici su uzeli uzorke hrane na pregled.

Prema njenim riječima, učenici su danas za ručak koji je serviran u 12 časova imali supu, špagete sa sosom od mljevenog mesa i jabuku.

Kako kažu u školi, nastavno osoblje jelo je istu hranu, a trovanje je konstatovano i kod direktorke škole, čije je zdravstveno stanje pogoršano.

U restoranu “Zlatna varoš”, koji školu snabdjeva hranom, kažu da oni isporučuje hranu za veliki broj škola, ali da su škole „Milena Pavlović Barili” i “Branko Radičević”, gdje su se djeca otrovala, danas koristile i užinu od drugog dobavljača.

Sanitarna služba Gradskog zavoda za javno zdravlje sutra počinje detaljnu kontrolu hrane i uzroka, saopšteno je iz te ustanove.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender