16. 10. 2021.

Buckaste dame su srećnije od manekenki

Pogrešno je uvjerenje da je vitko tijelo preduslov da bi žena bila srećna i zadovoljna sobom. Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da su punije dame, posebno one koje nose odjeću konfekcijski broj 44, više nego zadovoljne svojim izgledom.

2

Anketa koju je na 2.000 žena sprovela agencija “So Fabulous” kako bi ustanovila vezu između kilaže i raspoloženja otkrila je da je 44 “magični broj” jer su žene koje nose ovu konfekcijsku veličinu najzadovoljnije sobom. Više od dve trećine “buca” (76 odsto) reklo je da je zadovoljno svojim izgledom, a čak 52 odsto njih je izjavilo da bi voljele da imaju još više oblina.

4

Prema pisanju “Dejli mejla”, “mršavice” koje mogu da se uvuku u male brojeve (36 i 38) su daleko kritičnije prema svom tijelu. Tek 59 odsto njih navelo je da je zadovoljno svojim izgledom.

5

Takođe, anketa otkriva da 35 odsto ispitanica zavidi drugim ženama na oblinama, 31 odsto smatra da bi im odjeća bolje stajala kada bi imale nekoliko kilograma više, a 24 odsto misli da bi imale više samopouzdanja kada bi bile malo zaobljenije.

3

Iz istraživanja se može shvatiti zašto zvijezde koje ističu svoje obline, poput Bijonse, Kim Kardašijan i Adel nailaze na sve veće divljenje, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender