22. 10. 2021.
Srbija je uz Srbe na Kosovu

Izbori 3. novembra su istorijska odluka

“Izbori 3. novembra su istorijska odluka. Ili će Srbi zadržati vlast, ponovo pojačanjti ulogu države na Kosovu ili će reći Srbiji da odatle treba da ide”, istakao je Vulin.

Vulin je rekao za “Večernje novosti” da je, ukoliko bude visok bojkot Srba, apsolutno sigurno da gradonačelnik Kosovske Mitrovice neće biti Srbin.

“Mitrovica može postati opština u kojoj će Albanci izabrati gradonačelnika, konkretno Andrijanu Hodžić. Ako se to desi, onda ne treba da se pitamo šta će biti sa zajednicom srpskih opština, sa životom na Kosovu i Metohiji, sa državom koja više neće moći da finansira život na tom prostoru”, rekao je Vulin.

Vulin, protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog navodnog neovlašćenog ulaska na Kosovo, najavio da će u petak, 1. novembra, posjetiti Kosovo i Metohiju i izrazio nadu da će njegova posjeta proći bez problema.

“Očekujem da poseta normalno prođe, da međunarodna zajednica obezbedi slobodu kretanja, jer je to u interesu svih”, rekao je Vulin.

Komentarišući to što je Priština posjete srpskih zvaničnika Kosovu uslovila reciprocitetom posjeta njenih zvaničnika opštinama na jugu Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom, Vulin je rekao da ne može biti reciprociteta između države i teritorije.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju /Vlade Srbije/ prva je instanca koja o tim posetama odlučuje”, rekao je Vulin, napominjući da su predstavnici Prištine dolazili u centralnu Srbiju bez ijednog problema.

Vulin kaže da Priština pokušava da potpuno poništi briselski sporazum i daje sve od sebe da on nikada ne bude primijenjen, zbog toga što se iskreno uplašila da će Srbi formirati zajednicu srpskih opština i da će sami odlučivati o svojoj sudbini.

Vulin je pozvao Srbe sa Kosova da se okupe oko svoje zemlje, Vlade i zastave i zadrže i ojačaju vlast na Kosovu i Metohiji i da izađu na izbore.

Izvor: Večernje novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender