Novak poslije ponoći do 3. kola

Srpski teniser mučio se sa servisom malo poznatog Francuza u prvom setu, u kojem je morao da spašava i dvije set lopte.

U drugom setu je ipak išlo sve mnogo lakše za Đokovića koji je slavio poslije 93 minuta igre. Novakov naredni rival u Parizu biće pobjednik duela Izner – Pšisjenžni.

Meč je počeo sigurnim servis gemom domaćeg tenisera, sa kojim se Đoković nikada ranije nije sastao. Međutim, srpski teniser je uzvratio istom mjerom u narednom gemu i ubrzo ima dvije brejk lopte, ali ih je Erber spasio odličnim servisima.

Đoković je bez većih problema osvajao gemove u kojima je imao početni udarac, ali nije uspevao da ukroti sjajan servis 22-godišnjeg Francuza i u prvom dijelu prvog seta nije uspio da stigne do brejka.

Mladi Francuz nastavio je da igra i prije svega servira bez straha, pa je bez problema dobijao svoje gemove. U 12. gemu sačekao je pad koncentracije kod Novaka i izborio se za dvije vezane set lopte. Uslijedila su dva odlična servisa Đokovića koji je vidno nervozan ipak izborio taj-brejk.

Ipak u 13. gemu stvari su došle na svoje mjesto. Novak je napravio rani mini-brejk i dobio je taj-brejk sa 7:3.

Već na startu drugog seta Novak je uradio ono što nije uspeo u prvom. Dobio je uvodni servis gem, a onda je napravio i prvi brejk na meču poslije više od sat vremena igre. Sve je u drugom setu išlo mnogo lakše za srpskog tenisera, poveo je brzo sa 5:0 uz dva brejka. Francuz je uspio da dobije tri gema i vrati jedan brejk, ali Đoković je ipak riješio drugi set i meč u svoju korist rezultatom 6:3.

/b92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender