25. 10. 2021.

Prijedor dobija Centar javne bezbjednosti

“CJB Prijedor će svečano biti otvoren za dva dana”, rekao je Pavić na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Prijedorskoj policiji je nakon rata ukinut status CJB i sve do sada imala je status Stanice javne bezbjednosti u okviru CJB Banjaluka.

Nakon izmjene statusa opštine u status grada prošle godine, grad Prijedor je pokrenuo inicijativu da mu se vrati CJB, budući da takav status policije imaju i ostali gradovi u Srpskoj.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas rebalans budžeta za 2013. godinu u iznosu od 36.835.188 KM ili za 15,16 odsto više u odnosu na planiranih 31.986.460 KM.

“U dokument smo uvrstili sugestije Ministarstva finansija Republike Srpske i dobili njihovu saglasnost na ovakav rebalans”, rekla je Biljana Malbašić, načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora.

Ona je pojasnila da povećanje budžeta ne znači povećanje izvornih prihoda nego se odnosi na knjiženje kreditnih sredstava Evropske investicione banke od tri miliona maraka i pozajmice prijedorskoj “Toplani” od dva miliona maraka.

Pavić je rekao da loše punjenje budžeta u ovoj godini ne bi trebalo da ugrozi budžetske korisnike i lična primanja, ali da je u pripremi budžeta za 2014. godinu, čiji nacrt će se naći na narednoj sjednici lokalnog parlamenta, vidljivo da će iduća godina biti teška.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender