Vakcinacija od 15 do 24 marke

Rusi napravili vakcinu protiv raka i već je koriste

Vakcina je uspješno prošla klinička istraživanja, a trenutno se daje pacijentima u trećoj i četvrtoj fazi bolesti navodno im produžavajući život za više od dva puta od očekivanog.

„Izvlačimo dendritičke ćelije iz ljudskog tijela i punimo ih antiagensima. Dendritičke ćelije ih zatim procesuiraju i potom ih ubrizgavamo u pacijenta. Kada se nađu unutar organizma bolesne osobe ove ćelije izazivaju snažnu reakciju imunog sistema i aktivno se bore protiv tumora“, tvrdi Kozlov.

Kreacija instituta nije „klasična vakcina“ koja se koristi da bi se spriječila bolest, već je u pitanju terapija, naglasio je profesor Kozlov.

Vakcina je efikasna protiv nekoliko vrsta raka – raka grudi, prostate i debelog crijeva.

Međutim, profesor naglašava da ne treba očekivati opštu vakcinu za maligne tumore pošto oni ne mogu biti pobijeđeni samo jednom metodom. Zajedno uz dendričke ćelije, postoje i druge ćelije koje se bore protiv raka tako da treba iskoristiti sva sredstva. Potreban je koktel koji će u potpunosti promijeniti imuni sistem kako bi postogli takav efekat, tvrdi profesor za Itar-Tass.

On napominje da su korišćeni i drugi tipovi terapije, kao što su hemoterapija i terapija zračenjem, kao i da bi tretman trebalo prilagođavati svakom slučaju pojedinačno.

Po njegovim riječima institut trenutno radi i na drugim preventivnim vakcinama koje bi uskoro trebalo da budu predstavljene.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender