Zbog uništenog puta mještani Pavića ostali bez prevoza

Zbog izostanka autobusa najviše trpe đaci, koji moraju da pješače i do četiri kilometra.

Predsjednik mjesne zajednice Pavići Novak Šipka je rekao da se makadamski put od osam kilometara nalazi u veoma lošem stanju.

– Putni pravac prema Gornjim Pavićima je u katastrofalnom stanju. Tu je rupa na rupi. Zbog toga u veći dio mjesne zajednice autobus više i ne dolazi – rekao je on i dodao da đaci, stariji mještani i bolesni više ne znaju šta da rade.

Dodao je da iščekuju da dobiju oko 500 kubika materijala za nasipanje puta.

– To nije ni blizu onoga koliko nam je potrebno, ali će bar ublažiti situaciju neko vrijeme – rekao je Šipka.

Mještanin zaseoka Klincovi Slavko Klincov je rekao da su djeca iz ovog zaseoka najugroženija.

– Djeca svaki dan idu pješke oko 4,5 kilometara do školskog autobusa po vodi i blatu, jer autobus ne vozi tom dionicom puta – rekao je Klincov i dodao da je njihov zaselak najudaljeniji.

Direktor Osnovne škole “Petar Kočić” u mjesnoj zajednici Kola Dubravka Bosančić je kazala da je upoznata za problemom provoza učenika i nastavnika u područnim školama u Stričićima i Pavićima.

– Prevoz učenika u ovim mjestima isključivo zavisi od školskog minibusa koji vozi učenike iz Vilusa i Pavića, jer tamo nema nikakvog prevoza za lokalno stanovništvo – rekla je Bosančićeva i dodala da zbog loših puteva imaju mnogo izdataka za održavanje kombija koji svakodnevno prevozi đake.

U Odjeljenju za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada su rekli da ove godine nije planiran novac za rješavanje ovog problema.

– Što se tiče iduće godine, u toku su aktivnosti na pripremama budžeta i programa koji će usvajati Skupština grada. Tek poslije toga biće poznato koji će se radovi izvoditi u 2014. godini – pojasnili su u Odjeljenju.
Voda

Osim puta, pojedini mještani Pavića imaju problem i sa vodom.

– Nedavno smo dobili vodu, a moje domaćinstvo je izostavljeno. Meni, kao ocu četvoro djece, nije sprovedena voda, što zaista smatram nepravdom. Osjećam da smo zaboravljeni od svih i da je uzalud zvati pomoć – rekao je Klincov.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender