25. 10. 2021.

EKSKLUZIVNO: Sve o novom albumu Zdravka Čolića (FOTO)

Legendarni Zdravko Čolić uskoro će izdati svoj četrnaesti po redu studijski album koji nosi naziv “Vatra i barut”.

Novo ostvarenje balkanske muzičke zvijezde sadrži 12 novih pjesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković, uz učešće samog Čole.

3

Takođe, kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provjereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Slavni pjevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pjesama: “Esma”, “Vatra i barut”, “Sarajevo”, “Ljubiti”, “Opušteno skroz”, “Šok-šok”, “Ne govori mi da me više ne voliš”, “Slavljenička”, “Rio” i ostale.

Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba Antonija Šola – “Što ti dadoh” i Bruno Kovačić – “Samo pričaj” i iz Sarajeva Maya Sar sa pjesmom “Zar se nismo shvatili”.

2

CD “Vatra i barut” očekuje se da će biti u prodaji u drugoj polovini novembra budući da se Čolić ovih dana vratio iz Londona gdje je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom “Air” studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče “Bitlsa”, piše Telegraf.

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste poput Gorana Bregovića kao na prošloj ploči. Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog, koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu “Vatra i barut” i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar “Zar se nismo shvatili”.

U okviru svoje evropske turneje Zdravko Čolic će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7. decembra).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender