Redovna linija Beograd – Banjaluka od 1. decembra

Iz Banjaluke do Beograda za 55 minuta

Uspostavljanjem nove, dugo očekivane avionske linije, od 1. decembra ove godine putnici će iz Banjaluke do Beograda i obratno stizati za svega 55 minuta.

Potvrđeno nam je to u preduzeću “Aerodromi RS”, gdje su nam još kazali da se pripremaju za start ove linije, te da je u toku usaglašavanje detalja s kompanijom “Er Srbija”. Da se sve užurbano priprema za start, pokazuju i najave po kojima će prezentacija ove linije, u organizaciji kompanije “Er Srbija”, biti upriličena 1. novembra u Banjaluci.

Davorin Mihić, direktor “Aerodroma RS”, rekao je da je međunarodni aerodrom Banjaluka tehnički i operativno spreman za najavljene avio-operacije. Prema njegovim riječima, uspostavljanjem ove avio-linije u saradnji sa “Er Srbijom”, konačno građanima otvaraju vrata ka više od 30 destinacija u Evropi i svijetu.

“Linija Beograd – Banjaluka kreće od 1. decembra ove godine. Novi prevoznik ‘Er Srbija’ uspostavlja svakodnevnu liniju, pa će avion iz Beograda polijetati u 14, a iz Banjaluke u 15.30”, kazao je Mihić. Naveo je da su karte već u prodaji i da se mogu kupiti u svim poslovnim jedinicama za prodaju avio-karata širom Evrope i svijeta kao i putem interneta, po promotivnim cijenama od 79 evra za dva pravca, plus usluge prodaje.

“Banjaluka je napokon povezana sa cijelim svijetom i avio-saobraćajem. Ogroman je značaj linije i za sam aerodrom Banjaluka i sve građane RS koji prvi put nakon 15 godina imaju mogućnost da iz Banjaluke lete u bilo koji dio svijeta ili da u Banjaluku dođu iz bilo kojeg dijela svijeta, da li kao turisti, poslovni ljudi ili kao sportisti za razne vrste takmičenja”, istakao je Mihić.

Prema njegovim riječima, za početak će na ovoj liniji letjeti avion tipa ATR72, sa 66 sjedišta, ali postoji mogućnost da to kasnije bude i avion erbas. Kako su ranije saopštili iz kompanije “Er Srbija”, dnevni letovi na ovoj relaciji stvoriće još čvršće veze između Banjaluke i Beograda i još više povezati Srbiju i RS.

“Našim putnicima iz Banjaluke ova linija staviće na raspolaganje odlične veze prema Amsterdamu, Briselu, Kopenhagenu, Dizeldorfu, Frankfurtu i Stokholmu. Veze sa nešto dužim vremenskim razmakom posle sletanja u Beograd postoje i za Milano, Rim i Cirih”, rekli su tada u “Er Srbiji”. Prema njihovim riječima, ova kompanija je na putu da izgradi ekonomičniju i ekološki napredniju flotu koja će uspješnije odgovoriti potrebama saobraćajne mreže i poslovanja.

Sa druge strane, u Ministarstvu saobraćaja i veza RS kazali su da apsolutno podržavaju aktivnosti na pokretanju ove avio-linije.

“Imajući u vidu da će dnevni letovi između Banjaluke i Beograda još jače povezati građane RS i Srbije, pozdravljamo aktivnosti dva preduzeća koja su u pregovorima o saradnji uspjela ostvariti cilj vlada RS i Srbije da se našim građanima, preko Beorada, omogući avionska veza sa svjetskim destinacijama”, kazali su u ovom Ministarstvu.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender