Prijedor: Autobus smrtio ženu

Od Roguljića pokušali iznuditi 55.000 KM

Prema nezvaničnim informacijama, Đukić je tokom kriminalističke obrade priznao policiji iznudu novca.

U čitav slučaj uključen je i MUP Srbije, koji traga za dvojicom saučesnika koji su 24. oktobra ove godine u jutarnjim časovima upali u stan Roguljićevih u beogradskom naselju Bežanija i zaprijetili im da moraju isplatiti traženi novac.

Slavko Roguljić ispričao je juče da je prije desetak dana otišao sa suprugom Nevenkom u Beograd na ljekarske preglede.

“U prošli četvrtak neko je pokucao na vrata našeg stana i kada je supruga upitala ko je, muški glas je sa druge strane vrata odgovorio: ‘Policija, otvaraj'”, počeo je ispovijest Roguljić, dodavši kako je ubrzo otvorio vrata i pustio dvojicu nepoznatih muškaraca u stan.

“Odmah sam vidio da se ne radi o policajcima, a posebno nakon što su rekli da su inspektori SIPA. Odakle SIPA u Srbiji, pomislio sam. Kako bih smirio situaciju, suprugu sam poslao u jednu sobu, a ja sam ovu dvojicu zamolio da odemo u dnevnu sobu. Računao sam, ako nešto pođe po zlu, da nas ne mogu oboje ubiti. Bili su to muškarci, od kojih je jedan bio starosti oko 40 godina i imao je tetovažu na vratu, dok je drugi bio mlađi, oko 30 godina, nabildan i imao je pištolj ispod jakne”, prisjetio se Roguljić.

Odmah na početku razgovora stariji muškarac sa tetovažom na vratu, koji se predstavio kao Radovan, verbalno je napao Roguljića govoreći mu da je dužan 55.000 KM, i to svom bivšem radniku Goranu Đukiću, te da ih mora odmah isplatiti.

“Odgovorio sam da nemam novca kod sebe, a i nisam ga imao. Onda mi je taj sa tetovažom rekao kako znaju da imam auto parkiran ispred zgrade, da je stan na Bežaniji moj. Rekli su mi i u koje vrijeme sam došao u Beograd, tako da mi je bilo jasno da su moje kretanje pratili od samog dolaska u Srbiju”, ispričao je Roguljić.

Kaže da mu je ime Goran Đukić, koje su navodila dvojica nepoznatih muškaraca, bilo poznato, jer se radilo o bivšem radniku sa kojim je još 2006. godine sporazumno raskinuo radni odnos, te mu predao benzinsku pumpu u Gradišci i firmu za promet nekretnina na dalje vođenje.

“Pokušavao sam smiriti situaciju, govoreći im da sve to možemo srediti, da ću nazvati računovodstvo, iako ništa nisam dužan ovom čovjeku i ne znam odakle im tih 55.000 KM”, dodao je Roguljić.

Navodi kako je napetost između njega i dvojice nepoznatih momaka trajala puna dva časa.

Za to vrijeme slučaj su, kako priča Roguljić, istraživali i njegov sin i zet, koji su dobili informaciju o onome šta se dešava u stanu u Beogradu i pronašli su Gorana Đukića u piceriji “Aktros” u Novoj Topoli.

Roguljić kaže da su njegov sin i zet obavili razgovor sa Đukićem, nakon čega je ovaj pozvao saučesnike u Beogradu.

“Čuo sam kako onaj sa tetovažom u nekoliko navrata galami na telefon: ‘Јe li riješeno, je li riješeno?’ Nakon svega su otišli”, dodao je Roguljić.

Kaže da nije želio odmah prijaviti slučaj policiji u Beogradu, već se vratio u Banjaluku i sve ispričao inspektorima u CЈB Banjaluka.

“Želim da pohvalim našu policiju na brzom i profesionalno urađenom poslu”, zaključio je Roguljić.

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” Đukić nije bio sproveden na saslušanje kod dežurnog tužioca pa nije poznato da li će protiv njega biti zatražen jednomjesečni pritvor. Roguljić je juče bio na prepoznavanju osumnjičenog u MUP-u RS.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender