Radnicima Kliničkog centra Banjaluka u ponedjeljak septembarska plata

To će biti prva plata s izmirenim porezima i doprinosima poslije 14 mjeseci /od avgusta 2012. godine/ isplaćena radnicima Kliničkog centra Banjaluka.

Ove garancije date su danas rukovodstvu Kliničkog centra na sastanku sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darkom Tomašem.

“Plata zaposlenima biće isplaćena s minimalnim zakašnjenjem jer je Fond zdravstvenog osiguranja, u skladu sa odlukom Vlade, nastojao da obezbijedi sredstva za uplatu poreza i doprinosa za septembarsku platu zaposlenih u Kliničkom centru”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su date garancije da će Kliničkom centru na vrijeme biti plasirana sredstva za svaku sljedeću platu, poreze i doprinose.

Iz Kliničkog centra poručuju da prepoznaju zalaganje Ministarstva i Fonda i da su njihove garancije za buduće isplate bruto plata signal da prepoznaju napore i trud rukovodstva Kliničkog centra, koji ulaže u stabilizaciju poslovanja i osvaruje uštede uz zadržavanje postojećeg nivoa zdravstvene zaštite za pacijente.

“Rukovodstvo Kliničkog centra nastaviće odgovorno planiranje i racionalizaciju troškova na svakoj rashodovnoj poziciji na kojoj je moguće napraviti uštede s ciljem stabilizacije poslovanja i s posebnom pažnjom da bi bio zadržan postojeći nivo najkvalitetnije moguće zdravstvene zaštite svih pacijenata u ovom trenutku”, ističe se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender