Ražnatovićeva će biti svjedok Biniću

Podsjetimo, Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću se sudi zbog optužbi za nezakonitu prodaju fudbalera tog kluba Milana Obradovića “Lokomotivi” iz Moskve 2001.

Viši sud u Beogradu prihvatio je na današnjem pretresu predlog odbrane Binića i Dimitrijevića da se Ražnatovićeva koja je bila predsjednica “Obilića” u vrijeme sporne prodaje i njena sestra saslušaju kao svjedoci. Njih dve su ranije zaključile sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, tako što su priznale nezakonitu prodaju 11 fudbalera “Obilića”. Ražnatovićeva je u skladu sa tom nagodbom odslužila godinu dana kućnog pritvora, a njena sestra šest mjeseci a platile su i novačnu kaznu od milion i po evra.

Biniću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao. Obojica su na početku suđenja u novembru 2012. godine negirali optužbe ističući da nijedna finansijska transakcija u klubu nije mogla da se izvrši bez odobrenja predsjednice kluba Svetlane Ražnatović.

Binić i Dmitrijević se terete da su moskovskoj “Lokomotivi” prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK “Obilić” Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima “Lokomotive” o prodaji Obradovića.

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork).

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender