25. 10. 2021.

Višegrad – promovisan roman “Pola duše”

Autor romana je navela da je to istorijska priča sa izmišljenim likovima.

“To je istorijska melodrama koja je testirana pred čitalačkom pubilikom u Beogradu kada sam otklonila najveću strepnju za svakog stvaraoca – da li njegovo djelo služi čovjeku i čovječanstvu i da li mu nešto znači”, rekla je sinoć u Domu kulture u Višegradu Milojevićeva.

Prema njenim riječima, novinarstvo je lijep posao, ali uskraćen ljepotom pisane riječi, zbog čega mnogi novinari osjećaju potrebu da se i na tom polju oprobaju.

Voditelj promocije, novinar Ivan Golušin, istakao je da poslije ovog djela publika Milojevićevu upoznaje i kao ličnost širokih vidika, koja preko najtananijih ljudskih osjećanja priča još nepričanu priču.

On je dodao da pisac istorijskim činjenicama, ali i onim o kojima se nije učilo u školi, dočarava vrijeme s početka 20. vijeka, pišući o tome šta se u to vrijeme oblačilo, jelo, kakve su bile zabave mladih i njihove sportske aktivnosti.

Na promociji se govorilo i o prethodnim romanima Vesne Dedić Milojević – “Zauvek u srcu”, “Sunce meni, sunce tebi” i “Ti si meni sve”.

Izvor: RTRS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender