30. 11. 2021.

Dodik: 500.000 Arapa islamizuje BiH

Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog svijeta, rekao je u intervjuu za “Blic”, predsjednik Republike Srpske. On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović.

“Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi”, kaže Dodik i dodaje da ga nisu iznenadile izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je “Kosovo Turska, a Turska Kosovo”.

“U Sarajevu je rekao i da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo. Kada smo to saopštavali bivšem rukovodstvu Srbije, oni su samo nijemo gledali u nas. Pa, mi se pet godina tučemo sa Turskom i njihovom politikom. Evo, sada se sve razotkriva. Nismo imali razumijevanja donedavno čak ni u Srbiji oko toga”, dodao je Dodik.

Dodik je rekao da je redovno u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsjednikom Vlade Srbije, i da razmjenjuju mišljenja o svim važnim pitanjima.

“Naravno da je u prošlosti bilo nekih stvari i onda smo sjeli i te neke stvari raščistili. Nisu ni oni bili nježni prema Miloradu Dodiku u prošlosti. Kao odgovorni ljudi smatramo da treba da sarađujemo za dobrobit obe države, i to i činimo. To činimo na kvalitetniji način nego što je to bilo u prošlosti”, rekao je Dodik.

/Blic/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender