26. 09. 2021.

Humanitarni broj 1412 za akciju “Jedna donacija, jedna kolica”

Predsjednik KKI “Vrbas” Marinko Umićević rekao je da će humanitarni broj 1412 biti do kraja mjeseca, da je cijena poziva jedna KM, te da će prikupljenim sredstvima biti nabavljena sportska invalidska kolica za košarkaše KKI “Vrbas”.

On je podsjetio da je KKI “Vrbas” prvi osnovani sportski klub osoba sa invaliditetom u Republici Srpskoj.

“Klub je osnovan 2002. godine i okuplja invalide oboljele od paraplegije, dječije paralize, distrofije i ratne vojne invalide. U početku je imao 25 članova, a danas je taj broj znatno veći”, istakao je Umićević.

On je dodao da se KKI “Vrbas” veoma uspješno takmiči u košarkaškoj ligi za osobe sa invaliditetom u Republici Srpskoj i BiH, ali da ima i izuzetno zapažene rezultate na međunarodnim turnirima.

Umićević je naveo da je košarka u kolicima i skup sport, jer sportska kolica sa PDV-om koštaju 9.600 KM.

“Košarka u kolicima jedini je sport paraplegije i dječije paralize. Ona je i više od sporta znači humanizaciju i socijalizaciju ove populacije”, naglasio je Umićević.

On je dodao da se na apel KKI “Vrbas” i akciju “Jedna donacija, jedna kolica” prvi odazvao gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović koji je u ime grada Banjaluka uplatio sredstva za jedna sportska invalidska kolica.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender