26. 09. 2021.

Mili: S trećim albumom napunićemo Arenu!

Album za koji trenutno vlada najveće interesovanje na Balkanu i koji se s nestrpljenjem iščekuje definitivno je treći album benda Miligram. Grupa koju uveliko prati epitet „srpsko muzičko čudo“ privodi kraju objavljivanje novog diska, a Kurir je u studiju idejnog vođe i kreatora Aleksandra Milića Milija provjerio šta to fanovi mogu da očekuju.

Identitet Miligrama

– Znam da je odziv publike na koji sam naišao s prva dva albuma stvorio ogromnu odgovornost, uz pitanje šta ponuditi na trećem, od kojeg se toliko očekuje. To moj posao čini umnogome težim, ali i mnogo lepšim i izazovnijim. Ono što sam želio da kažem ovim albumom jeste to da smo ponosni što živimo i radimo na Balkanu. Odisaće harmonijom balkanske muzike i svetskih trendova – otkriva Mili i dodaje:
– Veoma mi je stalo da, ko god ga bude čuo, istog trenutka prepozna odakle to dolazi. To je naš identitet, i to je ono najlepše što posedujemo. Album bi trebalo da se pojavi pred Novu godinu, a govoriće o ljubavi. Biće to nekih 12 malih ljubavnih uputstava šta u stvari ne treba raditi.

U studiju s Milijem bio je i pjevač benda Alen Ademović.

– Ovo će biti fantastično, bez lažne skromnosti! Definitivno! Ne postoji pesma koja ne valja, svaka je odlična – naglašava Alen.

– Da, ovo se na našim prostorima još nije čulo – potvrđuje zadovoljno Mili.

Uvijek idu ka boljem

Na „Miligramu 3“ biće isprepletani zvuci modernog hausa, truba i rok gitara, a sudjelovaće više od 40 vrhunskih instrumentalista, pa će stil biti više okarakterisan kao vorld mjuzik. Za samo godinu dana koncertnih aktivnosti grupa je uspjela da napuni čuvenu sarajevsku Zetru, brojne dvorane što u bivšoj Jugi što u inostranstvu, klubove, praveći atmosferu kakva nije zapamćena u skorijoj istoriji našeg regiona. A s novim albumom smješi im se Kombank arena.

– Zetra je bila iznenađujuća za sve nas, pogotovo kad sam izašao na binu i video onu masu. Oduzele su mi se noge! Za Arenu pitanje prosleđujem Aleksandru – nasmejao se Alen.

– Mislite li vi da možemo da je napunimo? – zapitao nas je uz osmeh Mili, a onda zaključio:
– Ja verujem da ćemo moći nakon što objavimo treći album. Uvek idemo ka boljem.

aleksandar-milic-mili-miligram-2

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender