24. 10. 2021.

Mrđa: U derbiju bez zalijetanja

Prvi ovosezonski duel ’vječitih’ rivala igra se u subotu od 18 časova na „Marakani“, a Mrđa je među iskusnijim igračima ’crveno-belih’ po pitanju susreta sa Partizanom.

„Pobjedom u Kupu nad Radničkim omogućili smo sami sebi da se u miru pripremimo za derbi. Ne želim ništa da prognoziram unaprijed, jer je to uvijek nezahvalno u utakmicama sa komšijama. Ne smijemo da kalkulišemo, jer se radi o najvećoj utakmici u našem fudbalu u kojoj nekada taktika ne igra veliku ulogu, već borbenost, želja i trenutak inspiracije ili dekoncentracije pojedinca“, naglašava Mrđa.

Ekipa Crvene zvezde, tačnije trener Slaviša Stojanović pred subotnji spektakl ne može da računa na sve raspoložive snage. Kovačević je skoro sigurno otpao iz konkurencije za tim, dok je na sreću ’crveno-belih’ nastup Miloša Ninkovića, dosta izvjesniji.

„Odsustvo Ace je bez dileme veliki hendikep za nas. I on kao i Ninković nam mnogo znače, i zato se nadam da će bar Nine uspjeti da se spremi. Svi smo svjesni koliko dobijamo eventualnom pobjedom nad komšijama, odnosno koliko možemo da izgubimo u slučaju neuspjeha. Tokom čitavog meča je potrebno da budemo mirni, da se trudimo da maksimalno ispoštujemo sve taktičke zadatke, da se ne zalijećemo, već da psihički budemo stabilni i da odigramo zrelo. U svakom trenutku moramo da znamo šta želimo i kako to da ostvarimo“, istakao je Mrđa.

Duel Zvezde i Partizana igra se u okviru 11. kola Jelen Superlige. Šampion Srbije trenutno drži čelo tabele sa 21 bodom, dok je Crvena zvezda na četvrtoj poziciji sa četiri boda manje.
Izvor. B92, zvanični sajt | JT

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender