27. 11. 2021.

Vučić na KiM: Poštujte državu Srbiju, izađite na izbore

“Ne može država biti dobra samo kad isplaćuje plate i penzije, a loša ako zamoli da izađu na izbore, kako bi dobili i međunarodnu verifikaciju, odnosno potvrdu za postojanje Zajednice srpskih opština”, poručio je Vučić na završnom skupu Građanske inicijative Srpska.

On je okupljenima rekao da se zapitaju šta će dobiti ako ne izađu na izbore, osim što će, kako je rekao, gradonačelnik Kosovske Mitrovice biti neko ko nije Srbin ili će Gračanicu voditi neko koga oni ne bi željeli da vide na tom mjestu.

Izbori 3. novembra nisu, istakao je, partijski, već izbori koji se tiču budućnosti Srba na KiM, izbori na kojima se mnogo toga odlučuje.

Naglasivši da je u Gračanicu došao ne da bi govorio lijepe i prijatne, već teške, vicepremijer je Srbima poručio:

“Vi ste ti koji držite i čuvate Srbiju na KiM i srpstvo, bez vas sve to što je Srbija činila ne bi vrijedilo apsolutno ništa. Vi ste izdržali, progone, otpuštanje, nepravde”.

On je zamolio Srbe da budu mudriji, rekavši:

“Da ratujemo niti možemo, niti hoćemo, naš je posao da u miru obezbijedimo budućnost za našu djecu”.

Vučić je kazao da sada biramo između mogućnosti i opstanka srpskog naroda, s jedne strane, i prošlosti i veoma neizvjesne budućnosti i nestanka našeg naroda, s druge strane.

On je podvukao da se na izborima 3. novembra odlučuje o stvaranju Zajednice srpskih opština, a da je za njeno uspostavljanje potrebno najmanje šest opština.

Prema njegovim riječima, različiti faktori, sa Kosova i spolja, na različite načine pokušavaju da izdejstvuju da ne bude šest opština, da se ne stvori zajednica srpskih opština, da u Kosovskoj Mitrovici ne bude izabran čovjek koji će željeti stvaranje te zajednice.

“Oni žele da imaju punu kontrolu nad srpskom zajednicom i da kažu da su riješili problem. Mi nećemo da budemo problem, već želimo da živimo na svome, da naša djeca uče svoj jezik i svoje pismo i da se raduju kao i sva ostala djeca na ovom svijetu”, kazao je Vučić i upitao:

“Zar je to mnogo?”.

Vicepermijer je podvukao da Srbi i Srbija ne žele i ne trraže neprijatelje nigdje, već da žele da imaju dobre komšije i prijatelje, ali i da “hoće da imaju svoje ime i prezime, svoju zastavu i svoj barjak, kojim će da se ponose”.

“Poslije 3. novembra treba da počnemo da razmišljamo kako da pokrenemo ekonomiju, da naš narod na KiM živi bolje”, kazao je Vučić prenijevši građanima vijest da je po prvi put poslije dugo godina zabilježen industrijski rast od 3,2 osto u Srbiji.

Te znake oporavka sprske privrede, prema njegovim riječima, želi da “vidi i ovdje”.

“Mi moramo da vodimo pametniju i pamentu politiku, nego što su vodili neki drugi. Sami na svijetu ne možemo biti i to smo pokušali i nismo uspjeli”, ukazao je vicepremijer.

Prošlo je to vrijeme, dodao je, a rezultati takve politike nisu bili najbolji, iako je namjera bila možda dobra.

Prema Vučićevim riječima, mudrost mora biti ispred svega kako bi se u dogovoru sa svijetom dobilo što je naše, kako bi sačuvali svoja ognjišta, da se rađa više srpske djece, nego što je to danas slučaj i da ta srpska djeca imaju svoje škole, ali i mjesto gdje će da rade.

Vučić je okupljenim građaninama u Gračanici kazao da Srbija ne sme i da nikada neće i ne može da ih ostavi.

On je istakao da im neće reći za koga da glasaju pošto je iz međunarodne zajednice zamoljen da se ne miješa, ali je poručio da sami vide na čijem je skupu.

Takođe je uputio molbu svima iz međunarodne zajednice da ne zaborave, ako žele da imaju podršku srpskog naroda da ne primjenjuju dvostruke aršine.

On je naveo da će pomagati koliko bude mogao, ali da je na Srbima na Kosovu kako će živjeti i da treba da ima što više pripadnika srpske zajednice na KiM.

“Treba da imamo dobre odnose sa komšlijama Albancima”, rekao je Vučić, ali je i naveo da nikada ne damo ono što je naše i budemo uvijek svoj na svome.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender