20. 10. 2021.

Žene iz Romanovaca poklonile selu autobuska stajališta (FOTO)

Okupljeni u neformalno udruženje „Žene lideri“ one su stara i zapuštena autobuska stajališta pretvorili u zanimljive stanice koje su napokon dostojne jednog od najvećih gradiških sela.

Žana Kovačević, koja je bila koordinator ove akcije kaže da su na ideju došli jer su, prije svega, željeli da đacima koji putuju iz ovog sela omoguće adekvatne uslove za put u školu, ali i da ove neugledne i zapuštene stanice pretvore u mjesta koja mnogi mještani, osim za čekanje prevoza, koriste i za odmor.

3

“Projekat je počeo da se realizuje početkom mjeseca avgusta, a sa radovima smo napokon završili ove sedmice. U saradnji sa Omladinskim centrom Petar Kočić, isto iz Romanovaca, zasukali smo rukave i krenuli na posao.

2

Bilo je teško pokrenuti mještane i uključiti ih u same aktivnosti projekta. Ipak, sa ponosom možemo reći da su sve aktivnosti od samih radionica javnog zagovaranja i motivisanja mještana pa do konkretnih fizičkih poslova od uklanjanja i čiscenja postojećih autobuskih stanica do postavljanja nove konstrukcije, varenja ,betoniranja i slično urodile plodom i da sad naša Mjesna zajednica ima reprezentativne autobuske stanice,” kazala je Kovačevićeva.

Nove stanice koje su u ovom gradiškom selu već postala okupljališta mladih i starih dokaz su da se sve može učiniti kad postoji saglasnost i razumijevanje u zajednici.

4

Inače, projektu se pridruzilo i dvadesetak volontera koji su se trudili da stanice budu što prije završene.

“Ovo zaista nije prolazna stanica, a život na selu može i mora da bude dobar, funkcionalan, pa će se stoga “Žene lideri” i dalje truditi da poboljšaju uslove u kojima žive”, naglasila je Kovačevićeva.

Projekat je promovisan sinoć u prostorijama OC Petar Kočić gdje su se okupili svi oni koji su učestvovali u projektu, a u sklopu promocije simbolično je otvorena i izložba fotografija koja će biti postavljena do decembra.

/etrafika/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender