26. 09. 2021.
Đoković – Gaske (21h)

Novak u grupi sa Federerom

Žrijebom, koji je održan u subotu u “O2 areni” u Londonu odlučeno je da se u grupi A nađu Rafael Nadal, David Ferer, Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka.

Takmičenje u Londonu počinje u ponedjeljak i trajaće do 11. novembra.

Novak u Londonu brani titulu, koju je osvojio prošle godine, trijumfom nad Federerom. Srpski teniser će u prestonici Velike Britanije igrati za svoju treću titulu na završnom Mastersu, pošto je prethodno slavio 2008. godine, kada je turnir igran u Šangaju.

Glavni konkurent Novaku u borbi za titulu sigurno će biti Nadal, koji je osmu godinu zaredom izborio mjesto na završnom Mastersu, ali će igrati u “O2 areni” prvi put od 2011. godine. U zavisnosti od raspleta ovonedeljnog Mastersa u Parizu, u Londonu bi mogla da padne i odluka o broju jedan na kraju sezone, javlja B92.

Od svih učesnika ovogodišnjeg izdanja završnog Mastersa u Londonu, Federer ima najviše titula na tom turnir, čak šest. Federer je titule osvajao 2003, 2004, 2006, 2007, 2010. i 2011. godine, a ovo mu je 12. godina zaredom da je izborio mjesto na posljednjem turniru sezone za najbolje tenisere.

Od ostalih učesnika, Ferer i Del Potro su igrali u finalu završnog Mastersa sezone, a svoju šansu će u Londonu tražiti i Berdih, Vavrinka i Gaske, koji se ove godine nalazi među najboljom osmoricom prvi put poslije 2007. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender