24. 10. 2021.
Vlada uplatila sredstva lokalnim zajednicama

Prava iz opšteg kolektivnog ugovora neće biti ugrožena

Iz Ministarstva navode da nije tačno, kao što Sindikat navodi, da će o svim pravima koja se utvrđuju zakonom, odlučivati samo poslodavac pravilnikom o radu, već, naprotiv, sva prava iz radnog odnosa će, kao i do sada, biti regulisana opštim, posebnim i pojedinačnim ugovorima.

“Vlada je zainteresovana za socijalni dijalog, kao vrijednu tekovinu RS i stoga, Ministarstvo poziva socijalne partnere na dijalog sa konkretnim primjedbama u vezi sa predloženim radnim tekstom zakona”, istaknuto je u saopštenju Ministarstva, povodom, kako navode, nepotrebnog uznemiravanja javnosti posljednjih dana, a posebno radnika u Srpskoj, u vezi sa radnim tekstom zakona o radu, čije donošenje bi trebalo da uslijedi nakon vođenja kvalitetnog socijalnog dijaloga.

“Nijedno od dostignutih radničkih prava u Republici Srpskoj neće biti ugroženo, jer Vlada Srpske to neće dozvoliti”, istaknuto je u saopštenju.

Predloženi radni materijal nije zakon, nije ni nacrt, pa čak ni prednacrt zakona o radu, već isključivo osnova za razgovore.

/RTRS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender