24. 10. 2021.

Izjava Dodika o planu za naseljavanje Arapa suviše ozbiljna

“Ako Dodik ima dokaze za tu tvrdnju, onda je to signal za uzbunu i treba razjasniti šta se radi po tom pitanju, s obzirom da je upravo Sredoje Nović ministar SNSD-a u Savjetu ministara zadužen za državljanstva i boravište stranaca”, naglašava Bosić.

Međutim, ako je Dodikova tvrdnja, kaže Bosić, samo špekulacija usmjerena na dizanje straha i tenzija među narodima u BiH kako bi se zaustavio pad rejtinga SNSD i skrenula pažnja s problema u RS, onda je to opasna igra čovjeka koji je spreman na sve da bi ostao na vlasti.

Što se tiče poslednje izjave predsjednika HDZ Dragana Čovića, lider SDS je mišljenja da svi u BiH postaju svjesni da su taoci Čovićeve namjere da uz podršku Dodika, preko blokade rješavanja pitanja Sejdić-Finci, otvori promjenu Dejtonskog sporazuma.

“Ja razumijem Čovićevu namjeru, ali ne razumijem Dodika koji podržava koncept koji je protiv interesa RS”, navodi Bosić.

Podsjeća da je Dragan Čović izrekao prijetnje posle neuspješnog sastanka stranaka iz Federacije, nedavno održanog u Budimpešti, da će, ako se ne prihvate njegova rješenja do 15. novembra, stvarno otvoriti tzv. hrvatsko pitanje.

“To je samo još jedan dokaz naših tvrdnji da nije ni bilo iskrene namjere da se pitanje Sejdić-Finci uopšte i riješi. Sada je i jasno ko blokira procese i šta su ciljevi”, zaknjučuje lider SDS-a Mladen Bosić u današnjoj pisanoj izjavi medijima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender