21. 10. 2021.

Tešanj: Uviđaj se nastavlja kada se stvore bezbjednosni uslovi

Uviđajne radnje preduzeće policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona.

Imajući u vidu činjenicu da Sipa vodi višemjesečnu istragu u vezi sa nelegalnim skladištenjem vojnog naoružanja na području Tešnja, uviđaju će prisustvovati i inspektori Sipe, navodi se u saopštenju.

Sipa je saopštila da nastavlja višemjesečnu istragu radi pronalaženja svih lokaliteta na kojima bi se mogla nalaziti skrivena minsko eksplozivna sredstva, kao i na pronalaženju odgovornih lica umiješanih u ove nezakonite aktivnosti.

Na lokalitetu Trešnjev panj, u opštini Tešanj, juče je pronađena velika količina vojnog naoružanja, a prema preliminarnim procjenama, riječ je o oko 500 granata kalibra 84 milimetra za bestrzajni top, saopšteno je juče iz Sipe.

Prema raspoloživim obavještajnim podacima, oružje se može dovesti u vezu sa naoružanjem koje su pripadnici Sipe u julu pronašli u selu Kaloševići, na području opštine Tešanj.

Dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je juče da su pripadnici kantonalnog MUP-a u rejonu Trešnjev panj, nakon dojave građana, pronašli više stotina granata, ali da se, s obzirom na to da su granate pronađene na nekadašnjoj liniji razgraničenja, čeka deminerski tim kako bi mogao biti obavljen uviđaj.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender