Ukrali novac i robu vrijednosti 25.000 KM

U pljačkama marketa “As” u banjalučkom naselju Starčevica ukraden je u prvom napadu novac u iznosu od 1.500 KM, a nekoliko dana kasnije i roba u vrijednosti od 20.000 KM.

“Lopovi su prvo razbili staklo pa ušli u market. Zatim su iz kase ukrali 1.500 KM i pobjegli. Dva dana kasnije prvo su ukrali kedi vlasništvo marketa ‘As’, a zatim su iz magacina koji se nalazi u garažama ispod marketa ukrali robu u vrijednosti od 20.000 KM i pobjegli ukradenim kedijem”, ispričao je izvor “Nezavisnih” blizak istrazi.

U “As” marketu nisu željeli detaljnije da pričaju o ovim pljačkama.

U istoj sedmici opljačkana je i firma “Termotehna” na banjalučkom “Velesajmu”, kad je ukraden pazar u iznosu od 3.200 KM.

Aleksandar Vrhovac, direktor “Termotehne”, kaže da je pljačka izgledala kao da je lopov tačno znao gdje se novac od pazara nalazi.

“Pljačka je izvršena nakon radnog vremena, odnosno u srijedu između 20 i 21 čas. Lopov je provalio kroz prozor i ušao u firmu, a zatim iz kase ukrao oko 3.200 KM i pobjegao”, ispričao je Vrhovac, dodavši kako izuzev novca ništa drugo nije opljačkano.

Dodaje da su snimci nadzornih kamera dostavljeni policiji, te da očekuje da policija u narednom vremenu riješi ovaj slučaj.

Vrhovac ističe da će se s obzirom na okolnosti pod kojima je izvršena pljačka ozbiljno posvetiti rješavanju ovog slučaja.

“Ovo je prvi put da nas neko na ovakav način pljačka. Ranije nam je tokom sajma ukradena skupocjena česma, ali ovdje je ukraden novac od pazara”, zaključio je Vrhovac.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je pljačka “Termotehne”, firme koja se inače bavi prodajom kupatilske opreme, izvršena dok je u krugu banjalučkog “Velesajma” bio veći broj ljudi.

“Začuđuje ta hladnokrvnost lopova. Provalio je kroz prozor koji je okrenut prema ulici i prolazu. Kao da je tačno znao gdje se nalazi pazar, a zatim izašao kao da se ništa nije dogodilo”, naveo je izvor blizak istrazi.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je krađa robe u “As” marketu prijavljena u noću s 29. na 30. oktobar, a pljačka “Termotehne” dan kasnije.

Podsjetimo, od početka ove godine u Banjaluci je opljačkano više privatnih firmi i porodičnih domaćinstava i ukradeni su novac i roba u vrijednosti više stotina hiljada KM. Nijedna od ovih pljački do danas nije riješena.

Neriješene pljačke:

– januar 2013.

Iz prodavnice pirotehnike i salona vjenčanica u Banjaluci ukradeni roba i novac u vrijednosti od 65.000 KM.

– januar 2013.

Opljačkana firma “BC metal” u krugu “Incela”, ukradeno 18.000 KM.

– februar 2013.

Lopovi iz Srbije opljačkali kuću Miće Ugrenovića u Laktašima. Uhapšen su ubrzo nakon pljačke. Istraga otkrila da su odgovorni za više teških krađa.

– april 2013.

Iz kuće Esada Hadžiabdića u Banjaluci ukradeno 100.000 KM.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender