26. 09. 2021.

Albanci i međunarodna zajednica pali na ispitu

“Mi smo sve naše obaveze iz briselskog sporazuma, uključujući organizaciju i učešće u lokalnim izborima, sproveli do kraja, ali na ispitu su pali i Albanci i međunarodna zajednica”, rekao je Pantić.

On je novinarima ispred biračkog mjesta u Kosovskoj Mitrovici, gdje je trebalo da glasa, rekao da je Vlada Srbije željela da izborni proces na Kosovu i Metohiji danas protekne u najboljem redu.

Na mnogim biračkim mjestima, naveo je on, nema članova biračkih odbora iz onih političkih opcija koje su bliske Prištini, tako da je gotovo nemoguće otvoriti biračka mjesta – prenosi RTS.

“Tamo gde je Građanska inicijativa /Srpska/ trebalo da vrši kontrolu glasanja, Centralna izborna komisija je zabranila prisustvo ne samo našim članovima biračkih odbora, nego i posmatračima nisu izdate akreditacije”, rekao je Pantić.

Prelaz Jarinje jutros je oko šest sati prešlo šest autobusa iz Kraljeva, Smedereva i Beograda sa raseljenim licima koja su krenula na glasanje na Kosovo i Metohiju, ali je problem nastao sa pet autobusa iz Niša koji su sat vremena nakon toga pokušali da pređu Jarinje, pošto su prvo neuspješno pokušali da pređu na prelazu Merdare, rakao je predstavnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kraljevu Aleksadar Erac.

Erac je rekao da je Euleks dobio dopis sa brojevima tablica autobusa, ali nisu dali da pređu ni na Jarinju, nakon čega su putnici počeli da pješice prelaze administrativnu liniju na Jarinju i na drugoj strani će ih čekati lokalni autobusi koji će ih odvesti na biračka mjesta.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender