18. 10. 2021.

Lekcija za muškarce: Evo kako stariji od vas zavode žene!

Imaju puno iskustva, reći će, a naravno, ne treba zanemariti ni momenat sigurnosti, pogotovo materijalne.

I da, ovaj odgovor nije pogrešan, s tim što nema mjesta zajedljivosti i osjećaju inferiornosti.

Jer i mlađi mogu da ponude isto što i stariji, s tim što nisu svjesni toga, zbog razlike u perspektivi gledanja, odnosno, godinama.

Sigurnost je sve

muskarac 1

Jednog zimskog jutra dvoje ljudi su se, usljed burne noći, probudili kasnije nego što je trebalo. Ona je bila nervozna, jer je bilo izvjesno da će zakasniti na posao, što se pretvorilo u paniku, jer je napolju snijeg bio bukvalno do koljena. Samim tim i automobil zatrpan. Nakon lopatanja uslijedio je drugi maler – prevozno sredstvo ne može da se upali. No, to njega nije deranžiralo. Mirno je zapalio cigaretu, jednu od onih “muških”, uzeo kafu za ponijeti iz obližnje prodavnice, i obavio par telefonskih poziva.

“Ne paniči, stići ćeš, uostalom, i ostali će zakasniti, jer ovakav kijamet niko nije očekivao”. Tako i bi. Pomoć je ubrzo stigla, auto osposobljen, a ona je stigla na posao sa nekim razumnim zakašnjenjem, s obzirom na okolnosti.

Vjerovatno ćete pomisliti da je muškarac iz priče znatno stariji od nje s obzirom na demonstrirano iskustvo i snalažljivost. Zapravo i nije, tek četiri godine.

Ali, ona se pored njega osjećala sigurno i bezbrižno, čak i u uslovima mamurluka, kijameta i nervoze zbog posla koji je mogla izgubiti čak zbog jednog kašnjenja.

Sigurnost = Bezbjednost = Bezbrižnost

Ovo je ključna jednačina koja tjera žene u zagrljaj starijih muškaraca. Ma kakvi dijamanti, jahte i jastozi, kada je njima najviše bitno i potrebno da se osjećaju sigurno, bez svakodnevnih trzavica i paničnih ispada nesigurnosti. U takvoj konstalaciji, žena se osjeća bezbrižno poput djeteta, što podgreva teoriju o traženju oca u starijem partneru.

Što nikako ne smije da obeshrabri mlađe muškarce, ili još gore, da im povoda da se ponašaju djetinjasto i neodgovorno.

Najbitnija odlika muškarca koji uliva sigurnost je samopouzdanje. On zna šta želi i kako da dođe do toga, siguran je u sebe i svoju postavku života, greške ne posmatra kao poraze. A za samopouzdanje nije bitno da li imate 25 ili 55, zar ne?

Sigurnost? Ona nije, kao što se spočitava, stan, topli obrok i džeparac, već upravo ono što svaka žena traži u muškarcu: zaštita i osjećaj da je svaki problem rješiv, i da će sve biti u redu, jer on, baš on, uliva osjećaj da će biti tako. A godine nisu preduslov da muškarac bude zaštitnik, složićemo se svi.

Kad smo kod materijalnog momenta koji je nemoguće zaobići, ma koliko žene djelovale gramzivo (da ne koristimo pogrdnije riječi), najčešće one zapravo žele samo neku logičnu normu u galantnosti muškarca. Večere, putovanja i pokloni (u nekoj normalnoj mjeri) nisu pokazatelj da muškarac kupuje svoju partnerku, već da brine o njoj, baš kao što joj je prije nekoliko hiljada godina donosio ulov i šumske plodove u pećinu. Ni za ovo godine nisu mjerilo niti uslov: već poslije osamnaeste, svi su na neki način sposobni da zarade.

Eh, to iskustvo!

Stariji-muskarac

Vrlo je opasna pretpostavka da je neko ko ima više “staža” u vezama i odnosu sa ženama u prednosti: nije svako iskustvo preduslov da smo naučili ili savladali nešto. Vodeći se tom nakaradnom logikom dâ se zaključiti da su muškarci koji su proveli godine samo sa jednom ženom neiskusni, što svakako nije tačno.

Stariji muškarac, po pitanju iskustva sa ženama, pogotovo seksualnog, u prednosti je jedino što na osnovu istog može da izvede neke zaključke i zna kako da se postavi u određenim situacijama. I pozama.

A šta onda da rade mlađi? Upravo da starije suparnike “pobjede” kontra oružjem: “Ok, matori na osnovu iskustva misli da zna kako se postupa prema ženama. Ali, ja ne generalizujem žene, jer je svako osoba za sebe.”

Upravo tako se stvara iskustvo, upoznavanjem žene, njenih potreba, izgrađivanjem povjerenja, razvijanjem odnosa, i naravno, sinhronizovanjem u seksu. Mlađi muškarci su ovde i te kako u prednosti! A pravi muškarci, koji su zaista nešto naučili se ne vraćaju u “niže razrede”.

Crtica o stilu

Stil se gradi godinama. Što nikako ne znači da ga neko ko je mlad ne posjeduje. Istina, teško je dostići taj magnetizam starijih muškaraca koji tačno znaju koji restoran da odaberu, koje vino da poruče, dok kroz dim tompusa zagonetno posmatraju ženu ispred sebe.

Međutim, mladost i ovde ima kontra udarac! Energijom protiv klišea! Svaki mlad muškarac, koji ima tendenciju da se razvije u pravu muškarčinu, trebalo bi da zna da se dobro obuče, barem u određenim prilikama.

On ima određenu kulturu, žargonski rečeno, šmek, koja se ogleda u situacijama od odabira jela u restoranu pa do iznenađenja u vidu putovanja.

On može, a i ne mora da skuplja ploče grupa koje su se raspale prije no što se rodio, ali, svakako mora da ima određene afinitete i izgrađen ukus.

Možda je pomenuti muškarac sa početka priče osjećao nervozu zbog situacije sa automobilom, ali nije to pokazao. U stilu Rika Blejna je nonšalantno zapalio cigaretu, i dao se na telefoniranje. U krajnjem slučaju, pozvaće taksi.

Jer, kao što kaže reklamni slogan, to nema veze s godinama, jer, “ili jesi – ili nisi”.

Izvor: Žena Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender