26. 10. 2021.

“Najoštrije kazne za huligane”

Ovo je prevršilo svaku mjeru. Lično ću zahtjevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu. Derbi je uvijek bio mjerilo našeg fudbala, nešto prema čemu su se ostali klubovi ravnali, a u subotu smo imali situaciju da 80 odsto gledalaca prati dešavanja na sjevernoj i južnoj tribini, umjesto utakmicu. Takvim stvarima mora da se stane na put“, rekao je Bulatović.

Bulatović je dodao da će Zajednica superligaša tražiti od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije najstrože kazne za izgrednike.

„U narednih nekoliko dana vidjećemo o kakvim kaznama je riječ. Disciplinska komisija FSS ima nekoliko kazni, oni će raspravljati, a mi ćemo svakako zahtjevati najoštrije sankcije“, poručio je Bulatović.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić, takđe je najavio oštre kazne.

„Ovako ponašanje navijača i izgredi na stadionu moraju da se zaustve. Ovo je u nadležnosti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će svakako podnijeti prijavu“, poručio je Delić.

Fudbaleri Zvezde pobijedili su Partizan rezultatom 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obilježili su brojni navijački incidenti, prije i za vrijeme meča. U tim incidentima teže i lakše je povrijeđeno više osoba, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Oko pola sata prije početka ’vječitog’ derbija došlo je do sukoba izmedu dvije frakcije navijača Partizana, ’Zabranjenih’ i ’Alkatraza’, a utakmica je u 53. minutu prekinuta pošto su navijači ’crno-bijelih’ na više mjesta na ’jugu’ napravili požar.

/B92, agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender