22. 10. 2021.
Počinje sezona kiša

Počinje sezona kiša

Počinje sezona kiša

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, u ranim jutarnjim časovima sa slabom kišom. Tokom dana kiša će padati u Hercegovini, a poslijepodne se očekuje u zapadnom i središnjem dijelu BiH.

Utorak će biti kišovit, a više padavina se očekuje u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom će biti između 10 i 16 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura iznositi između 15 i 21 stepen Celzijusa.

Oblačno vrijeme sa kišom zadržaće se do kraja sedmice.

Biometeorološke prilike će se pogoršati usljed promjene vremena i pojačanog strujanja toplijeg vazduha. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su izraženije tegobe,, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Kod meteoropata moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija i nesanica.

Inače, statističke analize pokazuju da će srednje temperature vazduha u novembru biti u granicama višegodišnjeg prosjeka. Ukupna količina padavina biće, takođe, u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Vrijeme u novembru će biti promjenljivo, sa čestim izmjenama hladnijih i toplilih perioda.

Dežurni sinoptičar u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Milica Đorđević, istakla je da će u ponedjeljak na zapadu i jugu Srpske biti oblačno sa kišom i malo svježije vrijeme, a na sjeveru i istoku promjenjivo i sa rjeđom pojavom padavina.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće do 13 do 18 stepeni Celzijusovih, a na sjeveru i istoku oko 20 stepeni.

Đorđevićeva je navela da će kiša padati i u utorak, kada se takođe očekuje svježije vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 16, na istoku i u Semberiji do 19 stepeni Celzijusovih.

U srijedu će u prvom dijelu dana na istoku Srpske biti oblačno sa kišom, a na jugu i zapadu suvo uz postepeno razvedravanje.

“Od četvrtka do nedjelje ponovo će uglavnom biti suvo i malo toplije vrijeme. Jutra će biti hladnija, a tokom dana toplo za ovo doba godine”, rekla je Đorđevićeva.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender