26. 09. 2021.

S tri jednostavne vježbe do ravnog stomaka

1. Lezite na pod tako da vaša leđa imaju puni oslonac, a ruke stavite iza glave. Noge savijte pod uglom od 45 stepeni, a potom desno koljeno primaknite što bliže prsima dok ispravljate lijevu nogu. U isto vrijeme rotirajte gornji dio tijela tako da vaš lijevi lakat dotiče desno koljeno, a potom obrnite postupak. Ovu vježbu ponavljajte tri puta dnevno u trajanju od jedne minute.

2. Sjedite na pod, savijte koljena, a stopala položite na pod i nagnite se nazad, a potom ispravljajte noge tako da vaše tijelo napravi pravi ugao. Zategnite svoje stomačne mišiće kako bi održavali ravnotežu. Ruke pružite u visini ramena do svojih koljena. U tom položaju se zadržite pet sekundi i vratite se u početni položaj. Ovu vježbu ponovite pet puta dnevno.

3. Lezite licem prema podu a potom se podignite na nožne prste i oslonite na podlaktice, tako da vaši laktovi budu savijeni pod uglom od najmanje 90 stepeni. Svoje stomačne mišiće i butine držite zategnutim, a noge neka budu ispravljene. U tom položaju ostanite deset sekundi. Vježbu ponavljajte tri puta dnevno. Morate napredovati tako da u položaju možete izdržati po 40 sekundi.

Izvor: Klix.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender