18. 10. 2021.

Sedam savjeta za nošenje tamnog karmina

1. Taman ruž je za jesenje mjesece i noć

Ostavite tamni ruž za jesenje mjesece i večernje izlaske. Taman karmin zahtijeva posebnu odjeću.

Tamnozelena ili crvena haljina savršeno će pristajati uz taman karmin.

2. Izaberite nijansu koja vam najviše odgovara

Najbolje boje su roza, smeđa, plava i crvena. Ako imate svijetle oči, najbolje će vam stajati rozi karmin, a ako imate tamne, smeđi.

Plavi karmin nije ni previše svjetao ni previše taman, pa ga mogu nositi i žene svijetlih i žene tamnih očiju. Tamno crveni karmin najbolje stoji brinetama, jer boja njihove kose može da parira jakoj boju karmina.

3. Uvijek isprobajte karmin

Kad vam se svidi neka nijansa, isprobajte je. Ponesite pamučni štapić, pređite njime sa strane karmina koju niko nije dirao ili koristio i nanesite ga štapićem na usne. Ako vas otvara u licu i ne čini da izgledate umorno, to je karmin za vas.

4. Nanesite karmin četkicom za usne

Najbolje je da taman karmin nanosite četkicom za usne.Taman karmin se može brzo razmazati, pa ga stavite pažljivo i ne pretjerujte.

5. Lajner nanesite kasnije

Tek kada ste stavili karmin na usne, iscrtajte linije na ivici usana lajnerom u istoj nijansi. Tamna olovka za usne može biti izraženija od karmina, pa kako bise to izbjegli, uvijek prvo stavite karmin.

6. Preskočite sjaj

Nema ničeg lošeg u tome da uz svoju standardnu nijansu dodajete sjaj kako biste više istakli usne, ali kad je taman karmin u pitanju, nije potrebno posebno isticanje. Pored toga, sjaj može razmazati tamnu boju, a to nije lijep prizor. Ako ipak želite da stavite i sjaj, stavite ga na sredinu usana.

7. Nosite ga samouvjereno

Taman ruž je hrabar potez i skrenuće pažnju na vas. Sve oči u prostoriji biće uprte u vas i zato treba da znate da ga nosite samouvjerno, kao da posjedujete sve u toj prostoriji.

Izvor: Žena Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender