Zašto nikad ne treba kupovati u trgovinama sa 70 posto popusta

Naprimjer, doznao je da pojedine trgovine prava sniženja čuvaju za svoje VIP kupce, dok ih od običnih kupaca skrivaju. Ipak, jedno od važnijih upozorenja knjige jest da je u današnje vrijeme gotovo sve u trgovinama “na sniženju”, ali da vas to kao kupca itekako može prevariti ako niste pametne.

“Ako vidite natpis na kojem piše ‘-70%’ prekrižite tu trgovinu sa svoje liste za šoping. Takvi popusti otkrivaju da je preduzeće loše vođeno i da je trgovina vrlo vjerovatno previše naplaćivala artikl od početka”, navodi on. Za njega je to znak upozorenja da tom trgovcu ne treba vjerovati za razliku od onih koji nude normalne popuste koji se kreću između 30 i 50 posto.

Primjetio je i da se stav američkih potrošača izmijenio zadnjih godina. Prije deset godina kupci su, naime, smatrali popuste od 70 posto apsurdnim, a danas ih očekuju!

Kad su ljudi počeli vjerovati u to!?

Potkrepljuje to istraživanjem kojim se bavi u svojoj knjizi, a koje kaže kako je samo jedna trećina ispitanika smatralo kredibilnim tih famoznih “-70 %” 2006. godine, dok danas u tu vrstu sniženja vjeruje dvije trećine kupaca i apsolutno se odlučuju za takve trgovine.

Broj Amerikanaca koji kupuju odjeću samo na rasprodajama je sa 15 posto 2007. godine skočio na današnjih 23 posto.

“Broj sniženja danas je zapanjujući, ali ove ponude nisu uvijek u najboljem interesu kupaca”, zaključuje.

Izvor: Zadovoljna.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender