19. 10. 2021.
“Banjalučanke” promovišu grad i domaću kulturu

“Banjalučanke” promovišu grad i domaću kulturu

“Banjalučanke” promovišu grad i domaću kulturu

Gavranović je danas, tokom prijema za “Banjalučanke”, rekao da će grad Banjaluka, u okviru svojih mogućnosti, nastaviti da pomaže radu hora, kako bi i ubuduće učestvovao na velikim svjetskim horskim smotrama.

On je čestitao “Banjalučankama” na velikom uspjehu na međunarodnom horskom takmičenju u Španiji, gdje su osvojile dvije zlatne medalje – u Barseloni i Kalelji.

Umjetnički direktor hora “Banjalučanke” Mladen Matović zahvalio je gradonačelniku na podršci i podsjetio da je hor do sada osvojio mnogobrojna međunarodna priznanja, navodeći zlatne medalje koje su osvojene na festivalima u Veneciji, Lincu, Budimpešti i La Valeti, te dvije srebrne medalje na svjetskim horskim olimpijadama u Kini i SAD.

“Uspjehom u Španiji učvrstili smo našu poziciju među 50 najboljih horova svijeta. Trenutno se nalazimo na devetom mjestu te liste i najbolji smo kamerni hor iz jugoistočne Evrope”, naglasio je Matović.

Kao sljedeće značajno takmičenje, Matović je najavio horsku olimpijadu, koja će biti održana u julu naredne godine u Rigi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender