26. 09. 2021.
Gradonačelnik se susreo sa građanima

Gradonačelnik se susreo sa građanima

Gradonačelnik se susreo sa građanima

Iako gradonačelnik nije prava adresa kada je u pitanju pronalazak posla, moja dužnost je da saslušam svoje sugrađane i ako ima pitanja iz nadležnosti gradonačelnika, da probam da im pomognem.

Riječ je uglavnom o ljudima koji nemaju radnog staža i koji se zbog toga susreću sa problemima kada se prijave na konkurse, jer se na njima većinom traži i određeno radno iskustvo, te položeni stručni ispiti – istakao je gradonačelnik.

On je građanima ukazao na postojanje programa podsticaja zapošljavanja na nivou Grada i Republike, navodeći da ove godine javna administracija nije imala pristup sredstvima koje je Vlada RS obezbijedila, jer je preovladao stav da se ne primaju pripravnici u organima javne uprave, već da se sredstva usmjere prema privredi.

Građane je zanimao i problem obračuna troškova u procesu izdavanja građevinskih dozvola. Govoreći o ovoj temi, Gavranović je naglasio da se od maja ove godine, kada je na snagu stupio novi zakon o prostornom uređenju i građenju, očekuju podzakonska akta, koja će tretirati ovu problematiku.

On je podvukao da novi zakon daje mogućnost investitoru da se odluči za način obračuna troškova koji je za njega povoljniji.

U razgovoru sa građanima učestvovali su i saradnici gradonačelnika – šef Kabineta gradonačelnika, Ljilja Dabić, savjetnik za društvene djelatnosti, Ljiljana Radovanović, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković, i načelnik Službe za zajedničke poslove, Zoran Vujmilović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender