18. 10. 2021.
Granate bile za prodaju i terorizam

Granate bile za prodaju i terorizam

Granate bile za prodaju i terorizam

Rekao je to “Glasu Srpske” izvor blizak istrazi u predmetu “Tešanj”, tokom kojeg je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u julu na području Tešnja u mjestu Kaloševići pronašla najveću količinu naoružanja od rata. Granate koje su u petak pronađene imaju direktnu vezu sa tim naoružanjem.

– Tih oko 500 granata za bestrzajne topove, kalibra 84 milimetra, nekoliko dana ranije dovezene su na Trešnjev panj, jer su oni koji su raspolagali tim oružjem obaviješteni da SIPA pretresa teren – rekao je naš izvor i dodao da jedna takva granata košta oko 3.000 KM.

– Granate su švedskog porijekla i sigurno imaju veze sa oružjem koje je pronađeno na području tešanjske opštine prije nekoliko mjeseci. Te granate su sa jedne lokacije, gdje su bile uskladištene i sakrivene, premještene na drugu da bi se zavarali istražioci – rekao je on.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona počeli su juče uviđaj na Trešnjevom panju. Dežurni operativni MUP-a Aldina Ahmić kazala je “Glasu Srpske” da su se stekli svi bezbjednosni uslovi za uviđaj, te da taj posao neće biti brzo završen.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender