CIA špijunira i Amerikance

Izraelcima ne smeta špijuniranje

Na pitanje da li SAD slušaju razgovore izraelskih lidera i gradjana, 90 procenata ispitanika Jevreja je odgovorilo potvrdno.

Šezdeset dva procenata anketiranih izraelskih Arapa je takodje dalo potvrdan odgovor na to pitanje. U isto vrijeme 65 procenata Jevreja i 22 procenata izraelskih Arapa je reklo da podržava špijuniranje prijateljskih zemalja, dok 73 procenata izraelskih Jevreja vjeruje kako Izrael to već radi.

Rezultati ankete su objavljeni nakon što je ” Njujork tajms” objavio u nedelju da tajni dosijei koje je objelodanio Edvard Snouden pokazuju da je Nacionalna bezbjednosna agencija SAD dijelila informacije s izraelskom vojnom obavještajnom jedinicom 8200, a takodje pratila vojne mete.

“Njujork tajms” navodi da u dokumentima stoji kako je NSA pratila ” izraelske vojne mete visokog prioriteta.”, kao što su bespilotne letjelice. Još jedna izraelska vojna meta navedena u dokumentima je raketni sistem Blek sperou (Black sparrow) – raketa cilj, koja simulira balističku raketu na velikoj visini.

Taj sistem je nedavno koristio Izrael za vrijeme vejžbe antiraketne odbrane, dok su se SAD pripremale za moguću vojnu akciju u Siriji.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender