25. 10. 2021.
Suspendovani stadioni ’vječitih’

Suspendovani stadioni ’vječitih’

Suspendovani stadioni ’vječitih’

U saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Jelen Superlige ističe se da će stadioni biti suspendovani sve do konačne odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će hitno uslijediti poslije dobijanja dodatnih izvještaja.

Dešavanja na terenu na subotnjem derbiju bila su u sijenci incidenata na tribinama, prvenstveno na južnoj, gdje su navijači šampiona Srbije napravili požar na više mjesta. Na drugoj strani, na ’sjeveru’ nisu viđeni incidenti, ali jeste upotreba pirotehničkih sredstava, koja su zabranjena na sportskim borilištima.

Komesar za takmičenje Jelen Superlige Srbije Vladimir Butulović još u nedjelju je najavio oštre kazne za oba kluba, a suspenzija stadiona očigledno je samo početak.

„Ovom prilikom apelujemo na nadležne državne organe da uzmu učešće i pomognu u donošenju trajnog rješenja ovih problema, koji su u dužem periodu prisutni na našim stadionima.

Smatramo da je na našim fudbalskim utakmicama prisutna ogromna većina pravih i iskrenih navijača klubova i da su oni taoci manje grupe navijača koji su vinovnici nereda i koji mogu da dovedu do ozbiljnih posljedica.

Stoga smo svi u obavezi da preduzmemo adekvatne mjere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitili prave navijače i druge učesnike fudbalske igre na sportskim priredbama“, ističe se u saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Jelen Superlige.

/b92,zvanični sajt/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender