23. 09. 2021.
5 modnih grešaka koje dodaju kilograme i godine!

5 modnih grešaka koje dodaju kilograme i godine!

5 modnih grešaka koje dodaju kilograme i godine!

Neki komadi garderobe mogu učiniti da izgledate 10 godina starije, ali i isto toliko kilograma deblje. Kako biste izbjegle ove vizuelne varke morate da pripazite na sljedeće stvari.

1. Prevelika suknja uz tjelo

Uski kroj suknje do koljena može da izgleda vrlo poslovno, ali i prilično seksi. Međutim, takva suknja mora savršeno da vas stoji, jer u suprotnom odaje sasvim suprotan utisak. Ako kupite preveliku suknju nemojte je nositi, već posjetite najbližeg krojača i prilagodite je svome tjelu. Isto tako, suknja ne bi smjela da prelazi preko koljena.

2. Cipele i torba u istoj boji

Pravilo koje se slijepo poštovalo u nekim ranijim vremenina, u 21. vijeku više ne važi. Ista je situacija i sa ružem za usne, koji se više ne usklađuje nužno sa lakom za nokte. Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas jedino mogu učiniti da izgledate starije.

Ne pridržavajte se striktno pravila i propisa, već pustite mašti na volju. Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i eksperimente kako s bojama, tako i sa stilovima.

3. Kompletići

Recite ne svemu što se sastoji od dva djela. Kompleti jakni i pantalona ili suknji i majica ili prsluka otkrivaju nesigurnost i modni neukus. Poigrajte se i iskombinirajte majicu sa printom i jednobojni džemper ili sako i neku drugu mladalačku poslovno-elegantnu kombinaciju.

4. Cipele sa debelom petom

Debele i glomazne potpetice, posebno one niže mogu izgledati vrlo nezgrapno. Ako nosite ovakve cipele zbog udobnosti, vreme je za promjene, jer postoje mnogi modeli štikli, koje su istovremeno vrlo udobne i elegantne.

Mala uska peta, špagerice, pluto cipele ili sandale i popularne platforme vrlo su moderne, a mogu izgledati odlično. Odaberite model koji vam najviše odgovara i za isti novac izgledajte moderno.

5. Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate svoje tjelo izgledaju vrlo šljampavo i neukusno. Ukoliko želite zaista da prikrijete nedostatke, radije odaberite žensku, blago strukiranu košulju i sako dužeg kroja, koji će pokriti kritične djelove i naglasiti ono što treba.

Izvor: Stil

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender