Banjalučanin oborio šest rekorda

Banjalučanin oborio šest rekorda

Banjalučanin oborio šest rekorda

Mladi Banjalučanin oborio je četiri rekorda u pionirskoj kategoriji (200 i 400 metara mješovito, 100 delfin i 100 leđno) i dva u kadetskoj (200 i 400 mješovito).

– Mihajlo je pokazao dobru formu i u svim disciplinama koje je plivao popravljao je rekorde u svojim kategorijama. Osvojio je i zlato na 400 mješovito, njegovoj najjačoj disciplini – kazao je trener “22. aprila” Goran Grahovac.

Uspješni su bili i ostali plivači banjalučkog kluba, prije svih Branka Vranješ koja je iz Splita donijela četiri medalje. Zlato je osvojila na 200 metara delfin, srebra u disciplinama 100 i 200 slobodno i bronzu na 200 mješovito. Ona je tako i na prvim takmičenjima ove sezone pokazala da je u dobroj formi koju je imala u prošloj sezoni. Medalju u Hrvatskoj osvojila je još Jovana Čeprkalo. Ona je bila treća u trci na 200 metara delfin stilom.

– Pored ovih rezultata, istakao bih i vrijeme Ilijana Malčića na 200 metara slobodno. On je ovu dionicu isplivao za 1:54,74 minuta. Poslije ovog mitinga u Splitu i idućih sedmica nas očekuju takmičenja u Zrenjaninu, zatim u Zagrebu i za tri sedmice u Kranju. Trudićemo se da i na ovim takmičenjima ostvarimo dobre rezultate – dodao je Grahovac.

Na takmičenju u Splitu učestvovalo je 250 takmičara iz 20 klubova Hrvatske i BiH. Plivači su se takmičili u 25-metarskim bazenima, a organizator je bio Jadran iz Splita.

Sarajevo

Takmičari “22. aprila” učestvovali su i na mitingu u Sarajevu, gdje su bili najuspješniji klub. Marko Kovačić je na 50 leđno sa rezultatom 32,30 oborio rekord BiH u kategoriji mlađih pionira. Bio je najbolji u pet disciplina: 50 slobodno, 50 prsno, 50 leđno, 50 delfin, 100 mješovito. Pehare su još osvojili Jovan Lekić u kategoriji 2003-2004. godište (tri zlata, dva srebra) i Luka Morača, 2005. godište i mlađi (dva zlata, srebro i bronzu). Na pobjedničkom postolju bili su i Lana Cvijić (tri srebra, dvije bronze), Nikša Kašćelan (srebrna medalja), kao i zlatna štafeta u sastavu Vladan Dujaković, Luka Šćekić, Nikša Kašćelan i Marko Kovačić.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender