20. 10. 2021.
Nastava u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” normalizovana

Djeca u Kuljanima od sutra u školi

Djeca u Kuljanima od sutra u školi

Mutabdžija je, nakon sastanka sa roditeljima učenika četvrtog B razreda ove škole, rekao da je prosvjetna inspekcija utvrdila da u uslovima konkursa nije bilo navedeno da li se u radni odnos prima lice sa radnim iskustvom ili pripravnik i da će se nakon njegovog ponovljanja novi nastavnik zaposliti na određeno vrijeme do kraja godine.

U to vrijeme ističe neplaćeno odsustvo prve učiteljice djece iz ovog odjeljenja, nakon koje su se na tom radnom mjestu promijenile četiri.

Mutabdžija je najavio da će, nakon razgovora sa predsjednikom Vlade o primjedbama roditelja na direktora centralne škole u Zalužanima, sutra posjetiti obje škole i roditelje obavijestiti o daljim koracima Ministarstva o tom pitanju.

Resorni ministar je naveo da se ne može garantovati ko će biti nastavnik djeci, jer to zavisi od rezultata ponovljenog konkursa, ali da procedura mora biti ispoštovana.

“Ne želim da ulazim u to zašto je prethodna nastavnica tako dugo koristila porodiljsko bolovanje i neplaćeno jednogodišnje odsustvo, što je bilo po zakonu, ali je dovelo do toga da se u kratkom vremenu promijeni veliki broj nastavnika u ovom odjeljenju”, rekao je Mutabdžija.

Otac učenice četvrtog razreda Zoran Stojanović rekao je da su roditelji zadovoljni dogovorom sa ministrom i da će se djeca sutra vratiti u školu, gdje će nastavu držati učiteljica koja je primljena u septembru i koja će imati šansu i na ponovljenom konkursu. “Vjerujemo da će ona opravdati očekivanja i ostati i izvesti našu djecu do šestog razreda”, rekao je Stojanović.

Roditelji učenika četvrtog razreda u područnom odjeljenju OŠ “Jovan Dučić” u Kuljanima od petka, 1. novembra, ne puštaju djecu na nastavu i održali su protest ispred ove ustanove, jer su im učiteljice za tri godine mijenjane devet puta.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender