25. 10. 2021.
Đoković – Federer (21h)

Đoković – Federer (21h)

Đoković – Federer (21h)

Do sada su se sastali 30 puta, Federer vodi sa 16-14 u pobjedama, ali posljednji meč dobio je Đoković – prije nekoliko dana u Parizu Novak je slavio 4:6, 6:3, 6:2.

U prvom meču dana, od 15 sati u okviru A grupe, sastaju se Rafael Nadal i David Ferer.

Od početka 2011. godine Novak je dobio osam od posljednjih 11 mečeva sa Rodžerom. Uz lošu formu Federera ove sezone, Đoković je favorit iako je imao malo vremena da se odmori i iako dvoranski uslovi generalno više odgovaraju Švajcarcu.

“On se ove godine ne kreće tako dobro kao ranije, ali opet, on je Rodžer Federer i nikada ga niko ne smije potcijeniti dokle god igra tenis. I dalje udara lopticu jako dobro i može da pobjedi bilo koga“, rekao je Đoković.

nole 1

Novak je trenutno u izvanrednoj seriji, pošto je osvojio Peking, Šangaj i Pariz u nizu. I u Londonu ga čeka težak zadatak.

“Ovdje igraju osmorica najboljih na svijetu i zato će svaki meč biri najvišeg kvaliteta. Nema lakih protivnika, dobrog žrijeba i slično, biće veoma zahtjevno i fizički i mentalno“, kaže Đoković.

Srpski teniser dva puta je osvajao završni turnir – 2008. u Šangaju i prošle godine u Londonu.

“Dobar je osjećaj vratiti se u London, ovde je spektakularna atmosfera za svaki meč. Gledalište je puno i publika voli da se uključi u zbivanja“, kaže Novak.

U mečevima odigranim u ponedjeljak Del Potro je u B grupi bio bolji od Gaskea, dok je u A grupi Vavrinka savladao Berdiha, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender