16. 10. 2021.
Dom naroda PSBiH danas i o smjeni kadrova SDS-a?

Dom naroda PSBiH danas i o smjeni kadrova SDS-a?

Uz inicijativu za smjenu Tadića, na sjednici ćemo zatražiti da se u dnevni red uvrsti i odluka o smjeni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića, te zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović, rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, na sjednici trebalo bi da bude izabran novi predsjedavajući Doma naroda.

Košarac je ocijenio da je veoma ružno Tadićevo ignorisanje njegove, odnosno inicijative Kluba srpskih delegata da u dnevni red sjednice uvrsti zahtjev za smjenu.

“Tadić nema podršku većine Kluba srpskog naroda, koji ga je i predložio za predsjedavajućeg ovog doma”, istakao je Košarac, koji je uvjeren da postoji dovoljno glasova u Domu naroda da kadrovi SDS-a u ovom domu i Savjetu ministara budu smijenjeni.

On je dodao da je zabrinjavajuće da neko ko je izabran voljom srpskih predstavnika neće da ispoštuje njihovu volju i koketira sa SDA, te traži podršku u Klubu Bošnjaka.

“Pomalo je smiješna odluka SDA da ne podrži smjenu Tadića. Treba ih napomenuti da su upravo glasom SDS-a smijenjeni njihovi ministri”, zaključio je Košarac.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda nalazi se zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender