24. 10. 2021.
Obradović: Šokiran sam

Obradović: Šokiran sam

Obradović: Šokiran sam

“Zaista sam šokiran odlukom. Ovo je uništavanje karijere jednog mladog sportiste, izuzetnog tenisera i veoma dobrog momka. Mislim da ničim to nije zaslužio, mnogi koji su napravili znatno veće prekršaje bili su pošteđeni. Skraćivane su im kazne, posljednji primjer je Čilić, a Viktor nije ni koristio nedozvoljena sredstva“, rekao je Obradović.

Sud za sportsku arbitražu smanjio je Viktoru Troickom suspenziju sa 18 na 12 mjeseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sjedećeg jula.

“Viktor i ja smo bili kao u stalnom kontaktu, kao i sa svim reprezentativcima, mi smo kao jedna porodica. Znali smo sve šta se dešava, gajili smo nadu da će se neko prizvati pameti i da će Viktor moći da izađe na teren već za finale Dejvis kupa. Ovo je totalni šok za sve nas, izuzetno nam je teško svima, mogu da zamislim kako je njemu. Čuo sam se sa Viktorom, odmah mi je javio odluku, što pokazuje koliko je on veliki čovjek i profesionalac. Vidio sam koliko mu je teško“, kaže Obradović.

Srbija će tako bez Troickog morati da se bori za titulu u Dejvis kupu protiv Češke (15-17. novembra).

“Tim će dati sve od sebe, sada imamo još jači motiv da pokažemo koliko smo mi veliki sportisti, koliko je Srbija sjajna zemlja i kolika je nepravda učinjena prema Viktoru“, zaključio je Obradović za B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender