Parkinzi i pauk donijeli milione

Parkinzi i pauk donijeli milione

Parkinzi i pauk donijeli milione

Ovo su istakli u Odsjeku za parkinge i garaže u Administrativnoj službi grada.

– Osim prihoda od naplate parkiranja putem automata i SMS poruka, tu je i prodaja mjesečnih i godišnjih karata za prvu i drugu zonu. Pravo na povlašćene karte imaju stanari u čijim se naseljima nalaze parkinzi. Uračunata je i naplata troškova premještanja vozila “pauk” službom, te kazni od vozača kojima su blokirana vozila – objasnio je šef odsjeka Branimir Papić i dodao da je lani prikupljeno 3.046.514 maraka.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da je u Banjaluci registrovano više od 81.000 vozila, zbog čega je neophodno izgraditi nova parking mjesta ili javne garaže.

– U Banjaluku, koja je administrativni centar RS, dolazi veliki broj vozila iz drugih gradova, tako da kroz grad svakog dana prođe oko 100.000 vozila. To iziskuje i veliki prostor za ostavljanje automobila, koji trenutno nije dovoljan – rekao je Jaćimović i dodao da bi odlično rješenje bila gradnja montažne garaže, kao što je ona na Zelenom vencu u Beogradu, i na nju se lako mogu nadograditi nova parking mjesta.

Da gradske vlasti rade na rješavanju manjka parking mjesta potvrđuju u Odsjeku za parkinge i garaže.

– U toku ove godine u gradu je obezbijeđeno 350 novih parking mjesta, čime su povećani ukupni kapaciteti na 3.694 mjesta – rekao je Papić i dodao da će dogodine biti izgrađeni novi parkinzi.

– Jedna od planiranih ulica u kojoj je planirano proširenje parkinga je i ulica Miše Stupara. Oblast parkiranja u gradu je riješena na veoma kvalitetan način i u tom smislu prednjačimo u cijeloj BiH. Međutim, izvjesne poteškoće postoje u ulici Sime Matavulja, ali se nadamo da će se i taj problem riješiti u dogledno vrijeme – rekao je Papić.

Javne garaže

U gradu zasad imaju dvije javne garaže, koje se nalaze u Vidovdanskoj ulici i u Aleji svetog Save.

Radno vrijeme u javnim garažama je 24 časa. Za sat parkiranja u ovim garažama vozači treba da izdvoje marku, za cijeli dan pet maraka, a oni koji žele da tu parkiraju svoj automobil mjesec moraće platiti 100 maraka, a za godinu 1.000 maraka.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender