25. 10. 2021.
Konkurs za stipendije od naknade poslanika

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić“

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da će po ovom konkursu biti dodijeljeno ukupno osam stipendija studentima drugog ciklusa studija u godišnjem iznosu od po 5.000 KM i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija u godišnjem iznosu od po 10.000 KM.

Prema njegovim riječima, opšti uslovi za dobijanje stipendije su: da je kandidat državljanin BiH odnosno Republike Srpske, da ima prebivalište u Srpskoj, da je redovan student, da u dodiplomskim studijima nije obnovio nijednu godinu studija, da je u prethodnom ciklusu studija imao prosječnu ocjenu 9,50 i više, te da nije stariji od 28 godina ako je student drugog ciklusa, odnosno da nije stariji od 32 godine ako je na doktorskim studijama.

“Studenti imaju mogućnost i da ostvare dodatne bodove na osnovu naučnog i inovatorskog angažmana i to u vidu objavljenih naučnih radova na domaćim i međunarodnim naučnim skupovima, u domađim i međunarodnim naučnim časopisima, osvojenim nagradama, na osnovu prihvaćenih patenata i slično“, rekao je Komić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, zainteresovani prijave na konkurs koji je otvoren 30 dana, mogu preuzeti na sajtu Fondacije “Dr Milan Jelić“.

Komić je podsjetio da je kroz ideju dodjeljivanja stipendija Fondacije “Dr Milan Jelić“ ukupno do sada dodijeljeno 119 stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija.

Naredni konkurs za stipendije za drugi i treći ciklus studija trebalo bi da bude raspisan u maju naredne godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender