26. 09. 2021.
Šest prijedloga za zdravu i brzu užinu

Šest prijedloga za zdravu i brzu užinu

Šest prijedloga za zdravu i brzu užinu

Preskočili ste doručak?

Na brzinu sebi pripremite sendvič od integralnog hljeba, malo šunke, salate i jaja i ponesite ga sa sobom. Tako pripremljen sendvič dobar je izvor proteina i vlakana i zasitiće vas do ručka.

U pokretu ste cijelo jutro?

Ponesite sa sobom mješavinu orašastih plodova i suvog voća. Nije loše da grickate kombinaciju suvih šljiva, badema, lješnika i sjemenki.

Najradije na svijetu biste pojeli nešto iz pekarice?

I da to nešto po mogućnosti uključuje sir? Ako vam se takve situacije često ponavljaju, preduhitrite žudnju. Od kuće ponesite komad nekog sira koji volite, možda i parče integralnog hljeba ili ako volite kombinaciju sira i voća, ponesite parče sira i jabuku ili malo sira i malo grožđa. Mnogo je bolje nego neki tamo kroasan sa sirom koji sira verovatno nije ni video.

U popodnevnim satima vas na poslu uhvati umor?

Ako imate naporan i stresan posao, to je često neizbježno.

Voće je dobar izbor za užinu.

Osvježenje možete sebi da pružite nekim citrusnim voćem ili ananasom. Pomorandže su tu najpraktičnije i najlakše prenosivo rješenje.

Bili ste u teretani ili na trčanju, a ne stižete da sjednete i jedete prije sljedeće obaveze?

Ponesite sa sobom bananu i nemasni jogurt i pojedite ih poslije treninga. Ova kombinacija ugljenih hidrata i proteina pomaže u oporavku mišića poslije treninga.

Želite čokoladu, čokoladu i eventualno čokoladu?

Dobro, znamo da tu nekad apsolutno ništa drugo ne pomaže, ali umjesto da stamanite cijelu mliječnu čokoladu s lješnicima, potrudite se da smanjite količinu i da jedete čokoladu sa što većim procentom kakaa. Kalorijski su mliječna i tamna čokolada približno iste vrijednosti, ali tamna čokolada bar ima korisne flavonoide. Za one koji bi ipak možda pokušali da se zavaraju nije loša kombinacija suvog grožđa i mljevenog zrna kakaa (možete ga naći u prodavnicama zdrave hrane).

Izvor: Lekarinfo.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender