21. 10. 2021.
Toplana: Vodimo računa o zaštiti životne sredine

Toplana mora da poštuje procedure

“Grad traži od ‘Toplane’ da preduzima mjere u skladu sa opštim aktima u isporuci energije, da obezbijedi grijanje”, rekao je Gavranović novinarima.

On nije želio da komentariše najavu preduzeća “Higat” da će tužiti “Toplanu” i grad Banjaluku zbog nepoštivanja ugovora o isporuci 100.000 tona goriva, odnosno zbog nanesenih gubitaka, s obzirom da se banjalučka firma odlučila da zimus nabavlja mazut od “Optima grupe”, zbog povoljnije cijene.

“To je njihova stvar. Ne mogu komentarisati ono što mi je nepoznato. Mislim da odnos postoji između ‘Toplane’ i dobavljača. Grad s tim nema ništa”, dodao je Gavranović.

Osvrćući se na izgradnju mini kotlovnica u naseljima Starčevica i Kočićev Vijenac, Gavranović je rekao da će ovi projekti početi da se realizuju kada se za to obezbijede sredstva.

“Naš cilj je bio da se kotlovnice izgrade u ovoj sezoni grijanja, koja traje do aprila naredne godine”, naveo je Gavranović i dodao da je zbog toga predloženo “Toplani” da pokrene proces emitovanja obveznica.

Gavranović je pojasnio da je “Toplana” emitovala obveznice, ali da je do privremenog prekida postupka emisije obveznica došlo zbog izmjene i redefinisanja uslova, te da će emisija obveznica biti nastavljena.

“Smatramo da se sa 60 ili 70 odsto sredstava od emisije obveznica može obezbijediti da se počne sa izgradnjom obje kotlovnice dok izgradnja treće može pričekati”, dodao je Gavranović.

Nadzorni odbor “Toplane” donio je 11. oktobra odluku o privremenom prekidu postupka emisije obveznica. Prva emisija obveznica “Toplane” na Banjalučkoj berzi u vrijednosti od 12 miliona KM izvršena je u avgustu, a pokrenuta je s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju tri mini kotlovnice.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender