Troicki na terenu tek u julu!

Troicki na terenu tek u julu!

„Vidjećemo da li možemo nešto da promijenimo, ali u ovom trenutku nismo previše optimistični“, rečeno je za B92 u Viktorovom štabu.

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

Na molbu da dobijemo definitivnu potvrdu, u Sudu u Lozani rekli su nam da u ovom trenutku ne mogu da nam daju tu informaciju i da će objaviti saopštenje u toku popodneva.

Lošu vijest prvi je nagovijestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: “SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!”

Troicki je suspendovan 25. maja ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je devetog oktobra, a nepun mjesec kasnije donijeta je i konačna odluka.

Troicki je rekao da mu nikada nije bilo teže u životu nego kada je gledao polufinale Dejvis kupa Srbija – Kanada, a ITF mu je zabranio ulazak u Kombank Arenu.

Podsjetimo, Sud u Lozani smanjio je kaznu zbog dopinga hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri meseca.

“Slučaj Troicki“ najvjerovatnije će dovesti do promjene u antidoping pravilima ITF. Troicki nije bio pozitivan na doping, ali u Monte Karlu nije dao uzorak krvi na traženi dan, već sutradan. Viktor se pravdao riječima da mu nije bilo dobro tog dana i da mu je dežurna zvaničnica ITF dozvolila da dâ krv sutradan.

“Vjerovatno će se pravilo promijeniti – kada igrač odbije ili ne dâ uzorak, kontrolor za doping trebalo bi da ponudi teniseru šansu da razgovara sa supervizorom turnira koji će mu objasniti njegove obaveze. Mislim da je pošteno reći da je na tu buduću promjenu najviše uticao slučaju Troickog“, rekao je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler nedavno za Si-En-En.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender